Tak wau s iPhonem 5 se nekoná. Což mě překvapilo a zároveň i potěšilo.
Do nedávna jsem byl "ovce" Apple. Prošel jsem postupně od 2G, přes 3Gs až po iPhone 4. Neříkám že byla 4 špatná po stránce HW (hlavně jemný display a konstrukce). Ale po stránce software, otevřenosti, restrikcím a omezením ze strany Apple děs. Hlavně iTunes mě děsně vytáčel. Proto každej kousek prošel nejprve jailbreakem. Někdy to nebylo hned možné, čekání,zoufání atd.. Prostě bez jailbreaku nešlo dost funkcí co uměli i starší telefony. Před třemi měsíci mě omrzel a vyměnil jsem za SGS2. Nejdříve že na zkoušku, v domnění že až vyjde iPhone 5, určitě ho koupím. To jsem se pletl, nekoupím.. nekoupil bych ani kdyby vyšel opravdu iPhone 5 a ne 4S. SGS2 má všechno co potřebuji. Root jednoduchý a vždy hned dostupný. Desítky optimalizovaných a vylepšovaných ROMek. Upgrady, zálohování a obnovení hračka do posledního puntíku nastavení v jakékoliv aplikaci, napojení na služby Google. Z hlediska aplikací - nenašel jsem žádnou kterou by Android neměl, nebo by mi z iPhone chyběla.
Hardwarově je iPhone 4S lepší možná jen ve foťáku, grafickém výkonu a zpracování. Ale CPU jen Dual 1GHz, SGS2 (dual 1,2GHz a více

). Operační pamět jen 512MB, Display pořád jen 3,5".. když jsem teď známému jailbreakoval 3Gs nechápal jsem jak jsem na tak malém displayi mohl pracovat.
Jak všichni chválí zvukový výstup iPhone 4, tak tohle není žádná pravda. Již řadu let jsem "audiofill". Prošel jsem Cowonem s uznávanou kvalitou zvuku a sluchátky Shure SE530. Znalí ví o čem mluvím. Kvalita zvuku iPhone byla s takovými gigasluchátky děs oproti tomu na co jsem byl zvyklej. SGS2 ve spojení s Neutron MP, hudbou ve FLAC a sluchátky Shure SE530 je lahoda pro uši.. řekl bych 100x lepší než jakýkoliv iPhone.
Proště jsem rád že jsem se vymanil z toho stáda ovcí Applu. Zpět už bych nešel. A myslím že Apple s 4S trošku zaspal dobu.